Home ShendetI 5 gjendjet sh...

5 gjendjet shëndetësore që ngatërrohen me sëmundje të tjera

108
0

Ndonjëherë ne përpiqemi të jemi doktorët e vetvetes dhe mund të ngatërrojmë disa gjendje shëndetësore me sëmundje të tjera. Shëndeti ynë është i rëndësishëm dhe duhet t’i kushtojmë vëmendjen e duhur në çdo moment. Më poshtë ju shfaqim disa nga këto gjendje, të cilat duhet t’i keni parasysh sipas ‘Bright Side’:

1-Ataku i zemrës dhe goditjet e panikut

Është e vështirë të bësh dallimin mes tyre pasi kanë simptoma të ngjashme. Ajo çfarë i dallon është se kur keni goditje paniku keni edhe dhimbje të muskujve të trupit.

2-Meningjiti dhe e ftohura

Meningjiti është sëmundja që prek membranën e trurit dhe është shumë e rrezikshme. Simptomat e saj ngjasojnë me simptomat e të ftohurës.

3-Turbekuloza dhe e ftohura

Një sëmundje tjetër që ngjason me të ftohurën është edhe turbekuloza. Të dyja ato kanë si simptomë kollën dhe dhimbjen e kraharorit.

4-Apandesiti dhe cistet e vezoreve

Të dy këto gjendje shkaktojnë dhimbje në fundin e barkut në krahun e djathtë.

5-Lupus dhe sëmundjet e tjera

Mund të jeni i prekur nga sëmundja e lupus dhe mos ta zbuloni asnjëherë pasi simptomat e saj do t’ju bëjnë të mendoni se keni një sistem imunitar të dobët që shkakton më pas sëmundje nga më të ndryshmet.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit