Home Kuriozitete 6 gjeste që k...

6 gjeste që kanë kuptim të veçantë në vende të ndryshme të botës

736
0

Kur ju udhëtoni jashtë komunikimi është një problem kur nuk dini gjuhën. Fatmirësisht gjuha e trupit apo gjestet na vijnë në ndihmë, por kjo gjuhë ka kuptime të ndryshme në vende të ndryshme. Ne ju zbulojmë kuptimet e disa prej këtyre gjesteve sipas ‘Bright Side’:

1-Shenja ‘Ok’.

Ky gjest me dorë ka kuptimin ‘Okay’ në Amerikë, por në Japoni ka kuptimin e parave. Në Brazil është gjest ofendues.

2-Shenja ‘V’.

Në Amerikë tregon fitoren ose paqen. Gjithashtu edhe në Kinë, Japoni apo Korenë e Jugut ka këtë kuptim. Në Angli, Afrikën e Jugut, Australi, Zelandën e Re dhe në Irlandë ka kuptim ofendues, por kur kjo shenjë realizohet duke treguar kurrizin e dorës.

3-Shenja ‘L’.

Në Amerikë është gjesti që do të thotë ‘dështak’, por në Kinë tregon numrin tetë.

4-Gishti i madh i dorës.

Kur ngre gishtin e madh të dorës në Amerikë tregon pohim, por në Iran dhe Irak ka kuptim ofendues.

5-Gishti i vogël i dorës.

Kur ngrihet gishti i vogël i dorës tregon se jep një premtim, ndërsa në Kinë tregon se personi që bën këtë gjest nuk është i lumtur.

6-Gishti tregues.

Kur lëviz gishtin tregues në Amerikë dhe në Ekuador ka kuptimin ‘hajde këtu’. Në Filipine përdoret për të thirrur një qen, por nuk duhet përdorur tek njerëzit pasi mund të arrestoheni nga policia.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit