Home Ekonomi 6 librat e bi...

6 librat e biznesit më të mirë të 2021

176
0

Kemi hyrë në çerek-vitin e fundit të 2021, që do të thotë se libër-dashësit kanë dy gjëra për të cilat ia vlen të gëzohen. Fundi i vitit sjell me vete listat “best-of” që janë plot me sugjerime rreth librave, filmave e intervistave më të mira të viti dhe së dyti kjo stinë sjell me vete temperaturat e ulëta, që do të thotë më tepër kohë për tu strukur diku ngrohtë, me një gotë kakao, gati për t’i shijuar të gjitha këto rekomandime.

1-Bota në Shitje (The World for Sale nga Javier Blas dhe Jack Farchy)

Ky libër nga dyshja e ish-gazetarëve të FT, tregon historinë se si një grup shtëpish burse globale udhëhoqën bum-in e madh të tregut të aksioneve. Ndër shumë kritika pozitive, njëra prej tyre insiston se “Nëse keni interesin më të vogël të mësoni se si u ndërtua bota moderne, nga kush dhe me ç ‘kosto, atëherë ky libër është për ju”.

2-Perandoria e Dhimbjes (Empire of Pain nga Patrick Radden Keefe)

Ky libër është përshkruar nga kritikët si gozhdues, në të njëjtën kohë edhe tërbues. Ai ka qenë best­-seller në New York, gjithashtu edhe pjesë e listës së librave të preferuar këtë verë, nga ish-presidenti amerikan Barack Obama. Libri ‘eksploron lidhjet mes familjes Sackler dhe epidemisë globale të varësisë ndaj opiatëve, me anë të ngritjes dhe fundosjes së Purdue Pharma – një kompani e themeluar nga dy vëllezërit Sackler dhe familjet e tyre.”

3-Bashkëbisedimi (The Conversation nga Robert Livingston)

Një psikolog social i mirënjohur i Harvard, “shqyrton mënyrat se si mund t’i kthejmë diskutimet e vështira rreth racizmit dhe ngjyrës së lëkurës, në zyrë dhe në shoqëri, në një promovim kuptimplotë të ndryshimit dhe drejtësisë”.

4-Lufta e Re Klimaterike (The New Climate War nga Michael E. Mann)

Një ekspert i klimës shpalos argumentet e tij ‘kundër in-aktivizimit klimaterik, duke parashtruar edhe një listë masash sistematike që mund të vihen në punë për të luftuar problemin global të ndryshimeve klimaterike,” – thotë FT. Ky libër është rekomanduar nga personalitet të ndryshme nga Bill Nye tek Leonardo DiCaprio.

5-Kështu më Thanë se Vjen Fundi i Botës (This Is How They Tell Me the World Ends nga Nicole Perlroth)

Titulli i këtij libri mund të duket paska kontrovers, por The New Yorker insiston se ai nuk duhet humbur duke e quajtur “pak si John le Carré dhe shumë më tepër si Michael Crichton”. FT flet me superlativa rreth analizës që bëhet në këtë libër ndaj “kërcënimit të luftës së armëve, mes kriminelëve kibernetikë, spiunëve dhe hakerave që luftojnë për të infiltruar sistemet esenciale kompjuterike”.

6-Aristokracia e Talentit (The Aristocracy of Talent nga Adrian Wooldridge)

Ky libër nga gazetari dhe historiani Adrian Wooldridge, ofron një “analizë të qenësishme të fushatave kundër meritokracisë” si dhe “shtron tezën kontroverse që mund të na çojë drejt ringjalljes së konkurrencës së bazuar tek talenti”.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Ekonomia

Më shumë nga Ekonomia

Lajmet e Fundit

Te Fundit