Home ShendetI A janë të shë...

A janë të shëndetshme vajrat esencialë në shtatzëni?

13
0

Të gjitha gratë e duan aromaterapinë, pasi vajrat esencialë janë provuar se përmirësojnë shëndetin fizik dhe mendor, sigurojnë qetësi, zvogëlojnë stresin, rinojnë dhe ndihmojnë në përmirësimin e humorit tonë të përditshëm.

Sidoqoftë, fakti që vajrat esencialë vijnë nga natyra, nuk do të thotë se ato nuk fshehin rreziqe. Disa vajra thelbësorë janë toksikë dhe të tjerët mund të shkaktojnë acarim, dermatit dhe efekte të ndryshme anësore. Për këto arsye ato nuk duhet të përdoren gjatë shtatëzënësisë pa pëlqimin e një specialist.  Në veçanti, ato duhet të shmangen plotësisht gjatë tremujorit të parë.

Vajrat thelbësorë që janë rreptësisht të ndaluar gjatë shtatëzënësisë janë: dëllinja, borziloku, vetiveri, karafili, rozmarina, trumza, kasia, kedri dhe rigoni.

Lejohet vetëm në doza të vogla, pas tremujorit të parë vajrat bimorë me: limon, kamomil, mandarinë, livando.

Para se të përdorni një vaj esencial, duhet të konsultoheni me gjinekologun tuaj dhe nëse keni pëlqimin e tij, këshillohet të preferoni produkte të gatshme të krijuara posaçërisht për gratë shtatzëna, të cilat i janë nënshtruar testeve përkatëse.

Dhe mos harroni: Përdorimi i vajrave thelbësorë duhet të shmanget gjatë ushqyerjes me gji.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit