Ekonomi | Gazeta Koha Jone | Page 89

Ekonomi

Home Ekonomi Page 89

Cilët janë 10 taksapaguesit më të mëdhenj në vend sipas tatim-fitimit

0
• 28.4 miliardë lekë tatim-fitimi mbledhur gjatë vitit 2020. • 10 taksapaguesit më të mëdhenj përbëjnë 16% të të ardhurae të...

Pas sanksioneve ndaj Rusisë, mbërrin në Durrës anija e “fundit” ruse me 3030 tonë grurë

0
Më 27 shkurt Shqipëria iu bashkua BE dhe SHBA për vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë ku u ndalua çdo eksport dhe importe të ...

Rritet nafta, bien bursat, rubla në pikiatë pas sanskioneve ruse

0
Nafta e papërpunuar shënoi rritje, ndërsa rubla ra me gati 30%, duke arritur një nivel të ri të ulët rekord të hënën, pasi ve...

Në vitin 2023 Shqipëria pritet të ketë borxhin më të lartë publik në rajon

0
Shqipëria po ecën më ritme më të ulëta sesa fqinjët në drejtim të konsolidimit fiskal, që nënkupton uljen e ngadaltë të borxh...

Nikolin Jaka, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë e shoqatat e biznesit: Jemi para kolapsit, do të ketë rritje çmimesh kudo në ekonomi dhe në jetën e qytetarëve

0
Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë po ashtu dhe shoqatat e biznesit kanë dalë sot në një deklaratë të përbashkët në lidhje me si...

Lufta Rusi-Ukrainë, importuesit e miellit në Shqipëri thonë se kanë rezerva

0
Lufta Rusi-Ukrainë pritet të japë ndikim në ekonominë botërore. Europa po përjeton rritjen e çmimeve të gazit dhe naftës e pë...

Bashkitë mblodhën 220 mln euro! Pjesa më e madhe e të ardhurave ishte nga taksat e ndërtimit

0
Heqja e masave kufizuese dhe përmirësimi i aktivitetit të bizneseve vitin e kaluar bënë që bashkitë të mbledhin më shumë të a...

Shqipëria po plaket me shpejtësi nga emigrimi. BB: Shkak, pagat e ulëta dhe papunësia e të rinjve

0
Pavarësisht përmirësimit afatgjatë të standardeve të jetesës, popullsia e Shqipërisë në moshë pune vazhdon të tkurret, pasi n...

Rriten çmimet e ushqimeve, Autoriteti i Konkurrencës nis monitorimin

0
Çmimet për prodhime të caktuara si spinaqi, brokoli, lule lakra apo karota shtrenjtohen nga bujku tek konsumatori në Tiranë m...

Banka Botërore: Fiskalizimi mund të rrisë barrën administrative të punës dhe kostot

0
Banka Botërore ka pranuar se fiskalizimi mund të rrisë barrën administrative të punës duke pasur parasysh volumin e madh të t...