Home Aktualitet Cilësia e pla...

Cilësia e plazheve në Shqipëri? Në 2020 ka qenë vlerësuar e dobët

5
0

Durrësi, Vlora dhe Pogradeci, janë ende zona me ujë shumë të ndotur. Nga 119 pikat e monitoruara në Shqipëri, rreth 75% e ujërave vijnë me cilësi të shkëlqyer, 17.6% e tyre me cilësi të mirë, ndërsa 1.7% mbushin me vështirësi kushtet.

Edhe pse nga viti 2015 Shqipëria vjen me përmirësim për ujërat e ndotur, përsëri mbetemi mbrapa vendeve fqinje si Greqia dhe Kroacia dhe për këtë duhet ndërhyrja e organeve kompetente.

Kur uji klasifikohet me cilësi të”dobët”, agjencia shpjegon se duhet të bëhet ndalimi i larjes ose këshillimi kundër tij, dhënia e informacionit për publikun dhe ndërmarrja e veprimeve të përshtatshme korrigjuese, gjë e cila nuk duket se ndodh në plazhet tona.

Cilësia e plazheve në Shqipëri

75.6% Cilësi e shkëlqyer
17.6% Cilësi e mirë
1.7 % Mjaftueshëm
4.2% Cilësi e dobët

Plazhet me cilësi të dobët

2015-39.1 %
2016-14.1 %
2017-11.8 %
2018-9.3 %
2019-5.9 %
2020-4.2 %

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit