Home Aktualitet Cili është kë...

Cili është këmbimi i valutës për ditën e sotme, 26 maj 2024?

1206
0

Sipas Bankës së Shqipërisë, këmbimi i valutës për ditën e sotme, 26 maj 2024, është si vijon:

Dollar Amerikan (USD) blihet me 92.70 lekë dhe shitet me 93.16 lekë.

Euro (EUR) blihet me 100.39 lekë dhe shitet me 100.75 lekë.

Poundi Britanik (GBP) blihet me 117.79 lekë dhe shitet me 118.08 lekë.

Kurset e këmbimit të publikuara nga Banka e Shqipërisë janë indikative për të orientuar ata që shkëmbejnë valuta. Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit, dhe çmimi vendoset nga kërkesa dhe oferta për valutat në treg.

Në këtë periudhë, këmbi i valutës mund të ndryshojë në bazë të faktorëve të ndryshëm, përfshirë politikën monetare, ekonominë globale, dhe ngjarjet aktuale. Për të pasur një ide më të qartë, le të shohim disa ndryshime të fundit në këmbimin e disa valutave kryesore:

Dollar Amerikan (USD):

Në javën e kaluar, dollar amerikan ka treguar stabilitet në krahasim me euro dhe poundin britanik. Megjithatë, ndryshimet mund të ndodhin në bazë të zhvillimeve të reja ekonomike ose politike.

Euro (EUR):

Euro ka qenë në një trend rritës në krahasim me dollarin amerikan. Kjo është ndikuar nga zhvillimet e politikës monetare në Zonën Euro dhe rritja e interesave të investitorëve për euro.

Poundi Britanik (GBP):

Poundi britanik ka qenë në një trend rënie në krahasim me euro dhe dollarin amerikan. Kjo është ndikuar nga zhvillimet e Brexit dhe ndryshimet në politikën monetare të Bankës së Anglisë.

Kujtoj që këto ndryshime janë të ndikuar nga shumë faktorë dhe mund të ndryshojnë çdo ditë.

Koha Jonë

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit