Home Aktualitet Debate e përp...

Debate e përplasje në Komisionin Hetimor për shëndetësinë

39
0

Është shoqëruar me debate të ashpra komisioni hetimor për PPP në shëndetësi. Në nisje të mbledhjes, kryetarja e Komisionit, Albana Vokshi prezantoi rendin e ditës, por kjo u kundërshtua nga socialistët.

Nënkryetari i Komisionit, socialisti Plarent Ndreca kërkoi që të shqyrtohej dhe të miratohej plani hetimor.

Albana Vokshi po ashtu u përplas edhe me deputetin e PS, Petro Koçi, duke i thënë: “Mos e ngri zërin këtu dhe mos guxo të mos bërtasësh. Ke vepruar në mënyrë të turpshme mbledhjen e kaluar”

Pjesë nga debati

Vokshi: Do të doja të filloja me miratimin e shkresave.

Ndreca: Sic ju e përmendet është miratuar rendi i ditës, por u miratua me një radhë tjetër. Radha fillon me miratimin e planit të hetimit. Në komisionin hetimor janë depozituar dy planet e hetimit, nga dy palët e ekspertëve

Sa kohë është depozituar plani i hetimit, referuar ligjit duhet të fillojmë nga hetimi parlamentar. Hetimi fillon pasi të miratohet plani i hetimit.

Ju lutem shumë, propozimi i kolegëve të mi është që pika e parë e rendit të ditës është shqyrtimi dhe miratimi planit të hetimit dhe të fillojmë hetimin.

Vokshi: Më vjen keq që ju keni ardhur për të mos hetuar, për të penguar hetimin parlamentar. Këtë e keni shprehur qartazi dje dhe sot. Keni përdorur edhe gjuhë shantazhuese dhe intimiduese. Por ju them se nuk me shantazhoni dot. Unë do zbatoj nen për nen ligjin.

Miratimi i planit fillon kur janë mbledhur faktet dhe provat. Këto mblidhen pas marrjes së informacioneve nga institucionet. Në asnjë rast plani hetimor nuk miratohet pa marrë provat e duhura.

Ne kemi një objekt të komisionit, kemi bërë planin paraprak, si do hetohet sipas kërkesës që ka bërë opozita, dy koncesionet. Fillohet me kërkesat për informacion, më pas kalohet plani. Meqe ju keni depozituar një plan tjetër, do ta lexojmë, do ta diskutojmë dhe e kemi vënë si pikë të dytë të rendit të ditës, për të respektuar atë që ju keni depozituar. Unë do ju ftoja që meqë një muaj ose keni bojkotuar ose keni bllokuar, të miratojmë shkresat dhe më pas me planin tuaj.

(Petro Koçi flet pa mikrofon)

Vokshi: Mos e ngri zërin këtu dhe mos guxo të mos bërtasësh. Ke vepruar në mënyrë të turpshme seancen e kaluar.

Korreshi: Për të sqaruar Zoti Ndeca, unë besoj se kryetarja atje te Komisioni Ligjeve, flet dyfishin e ne të tjerëve, Klodi Bushka, nëse ju duket se po flasim më shumë se ju, po e heqim fjalën. Për procedurat, kryetare duhet të shihnin kamerat që hyjnë këtu tani, se thonë që kishte që nga Rai 3. Nuk mund të rrinë pa leje këtu. Tek plani që kërkojnë këta nuk është i plotë, sepse formati 8 a 8 nuk e kishin përcaktuar, do e bëjmë podcast apo me dhomë rrëfimi.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit