Home Aktualitet Godina e Bash...

Godina e Bashkisë Shkodër ndërtuar nga francezi A.Briott në vitin 1912

899
0

“Godina e bashkisë Shkodër përveçse një ndërtesë administrative është edhe Monument Kulture, Kategoria I. Ajo është vendosur sot në ndërtesën e ish guvernaturës së Shkodrës në fillim të shek. XX.

Godina ofron një pamje madhështore, pasi stili arkitekturor i saj, i influencuar shumë nga ajo e periudhës Habsburge e bën më të veçantën në Shqipëri. Ndërtimi i saj u realizua sipas projektit të inxhinierit francez A. Briot dhe zgjati dy vite, 1910-1912. Më 1916, kryetar i bashkisë së Shkodrës u zgjodh Musa Juka, i cili në këtë vit rikonstruktoi ndërtesën, që edhe sot është selia e Bashkisë së qytetit”- shkruan Benet Beci.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit