Home Bota Izraeli dhe H...

Izraeli dhe Hamasi po punojnë për emrat e pengjeve që mund të lirohen në këmbim

1
0

Si Izraeli ashtu edhe Hamasi janë ende duke punuar për emrat e atyre që mund të lirohen në shkëmbimin e pengjeve në Gaza për palestinezët në burgjet izraelite.

Një zyrtar amerikan shprehu optimizëm se një marrëveshje ishte e arritshme, duke thënë: “Kjo është më e afërta që kemi qenë”.

Çdo lirim i të burgosurve palestinezë nga burgjet izraelite do të duhej të miratohej fillimisht nga kabineti i luftës i Izraelit, pastaj nga kabineti i plotë. Të dyja këto votime mund të bëhen me telefon dhe të ndodhin shpejt. Një vendim i qeverisë për lirimin e të burgosurve teorikisht mund të kundërshtohet brenda 24 orëve në Gjykatën Supreme të Izraelit, megjithëse gjykata mund të zgjedhë të hedhë poshtë peticionet kundër lirimit.

Jo të gjithë nga afërsisht 237 pengjet e marra nga Izraeli më 7 tetor mbahen nga Hamasi, lëvizja militante palestineze që kontrollon Gazën; disa të tjera mbahen nga Xhihadi Islamik Palestinez, e megjithatë të tjerë mund të mbahen nga grupe ose individë të tjerë.

Katër pengje janë liruar deri më tani: dy gra amerikane dhe dy gra izraelite.

Janë gjithsej 83 gra palestineze dhe 380 adoleshentë nën moshën 18 vjeç të burgosur nga Izraeli në Bregun Perëndimor, Jerusalemin lindor dhe Izrael, sipas Qadura Fares, kreu i Klubit të të Burgosurve Palestinez, një organizatë joqeveritare.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit