Home Aktualitet Jorida Tabaku...

Jorida Tabaku: Shqiptarët duan transparencë për çështjen e FBI

41
0

Deputetja demokrate Jorida Tabaku kërkoi nga seanca plenare që interpelanca me kryeministrin Edi Rama për skandalin “McGonigal” dhe raportin e tij me ish-zyrtarin e FBI, të bëhet menjëherë.

Tabaku u shpreh gjatë fjalës së saj se kryeministri nuk mund të fshihet pasi qytetarët duan transparencë për çështjen e FBI.

“Znj drejtuese e seancës. Këtë parlament fjalën kam pasur dhe dua ta përdor. Opozita në 2006 vetëm një vit pasi erdhi në qeverisje e bëri kryetaren e kuvendit të ishte në Progres Raportin e BE. U ngrit gjithë Parlamenti Europian që opozita të kishte hapësirë në parlament dhe u përfshi në progres raport, që opozita të kishte komisione parlamentare, të kishte interpelancë dhe kryesuesi i opozitës të fliste pas Kryeministrit.

Më bëhet qejfi që një grup deputetësh të opozitës duan të ngrenë komision hetimor, siç mbështes çdo mocion për debat, pyetje dhe interpelancë. Biem dakord që komisioni hetimor të zhvillohet ashtu siç mbështes interpelancën dhe mocionin me debat. Qeveria nuk mund të fshihet përjetësisht. Duhet të na sqarojë Kryeministri se çfarë fshihet pas aktakuzës së FBI.

Ne nuk mund të qëndrojmë pa folur për ato që po ndodhin çdo ditë me qeverisjen, njerëzit kërkojnë nga ne përgjegjësi dhe përgjegjshmëri. Unë sot dua të flas për çështje që lidhen me qytetarët. Kemi 3 muaj që nuk flasim për buxhetin

Sot kalon kontrata e Pullës Fiskale, dua të flas për ndryshimin e ligjit për kontrollin financiar, dua të flas për largimin e znj.NIkolla.

Nëse është dikush që nuk dëshiron të flas, është qeveria, njerëzit presin që ne të flasim për qytetarët se për këtë jemi votuar.

Ka pasur dy kërkesa për ligjet e komisioneve hetimore, një nga unë dhe një nga z. Spaho. Çfarë e pengon kuvendin që të ngrejë një komision hetimor? Nuk besoj se ju bën nder juve apo opozitës kjo sjellje.

Sot, njerëzit presin që ne të flasim për korrupsionin, ekonominë, shpopullimin.

Na lejoni të flasim dhe të debatojmë për mocionin, të zhvillojmë interpelancën e të flasim për çështjen e FBI.

Ta sjellim seancën në binarë. Lejoni që të organizohet një nga kërkesat e opozitës për ngritjen e komisionit hetimor.

Jemi këtu për të folur për qytetarët na lejoni që të flasim për qytetarët.

Interpelanca është e menjëhershme dhe nuk mund ne të vazhdojmë ndryshe procedurialisht. Na lejoni të debatojmë për gjërat që kemi rënë dakord.

Kam shumë interes të flas për Pullat Fiskale, na lejoni të debatojmë për cështjen që kemi bërë kërkesa për tu futur në rendin e ditës. Nuk mund të votohet në seancë që nuk është në përputhje

Interpelanca duhet bërë menjëherë. Ju bëj një kërkesë logjike, të mblidhet konferenca e kryetarëve tani dhe të diskutohen shtesat në pikë”, tha Tabaku.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit