Home Aktualitet Konsultimi pë...

Konsultimi për strategjinë e investimeve, Denaj: Përmirësim të situatës së biznesit pas pandemisë

5
0

Ministrja e Ekonomisë, Anila Denaj pas hapjes së konsultimi për strategjinë e investimeve, thotë se trategjia synon të sjellë një përmirësim të situatës së biznesit pas pandemisë.

“Strategnia synon të sjellë një përmirësim të situatës së biznesit pas pandemisë. Objektivat janë rimëkëmbje nga pandemia, Integrimi rajonal. Vizioni është një ekonomi shqiptare e bazuar tek inovacioni. Tre mënyrat si mund të arrijmë ringritjen: Tërheqja e investimeve dhe ndërkombëtarizimi; nxitja e integrimi në tregjet; Nxitja e sipërmarrjeve të vogla; nxitja e zhvillimit të kapitalit njerëzor.

Në strategji përfshihen: -50 milionë euro garanci sovrane per manifakturën; turizmi garanci sovrane 50 milionë euro; fokus të veçante ndërmarrjet e vogla dhe të mesme për te rritur numrin e tyre, dhe do të marrin fonde dhe grante. Vlera e fondeve për këtë kategori do 5-fishohe. Vlera e garancisë sovrane per turizmin që do jetë 50 mln euro. 78 milionë euro është vlera e mbështetjes 2021-2027”, tha Denaj.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit