Home ShendetI KP.2 në qarku...

KP.2 në qarkullim, a duhet të shqetësohemi për variantin e ri të koronavirusit?

62
0

Një nënvariant i ri Covid-19 është shfaqur, KP.2, i cili rrjedh nga variantet e quajtura FliRT. Ky nënvariant i ri është bërë lloji dominues i korornavirusit në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrës Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Nga 20 prilli deri më 11 maj, thuajse 30% e rasteve të reja janë shkaktuar nga KP.2, nga më pak se 16% që ishin dy javë përpara. Një arsye pse ky nënvariant ka zhvendosur të tjerët duke u bërë dominues, është fakti që është po aq ngjitës, ose edhe më shumë.

Lajmi i mirë është se KP.2 nuk duket se shkakton forma të rënda të sëmundshmërisë.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit