Home Aktualitet Kryeministri ...

Kryeministri Rama i përgjigjet gazetarit italian të RAI 3: Të gabosh është njerëzore, por të ngulmosh është djallëzore!

604
0

REAGIMI I Edi RAMES

Gjyshja ime që më mësoi italisht më thoshte shpesh se të gabosh është njerëzore, por të ngulmosh është djallëzore. Ajo që më kujton tani është ky gabim i mëtejshëm i Rai3. Reportazhi, mikpritësi i të cilit ngulmon në mënyrë të bujshme me të njëjtat falsifikime të përfshira tashmë në episodin e neveritshëm për Shqipërinë.

Ai thotë se sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Ministrave “e ka vërtetuar me fakte atë që kemi thënë”! Fatkeqësisht, në episodin që ai mbron pa dobi, jo vetëm që nuk u fol për pyetjen e kryqëzuar me shkrim të viktimës së sulmit brutal me baltë, por para auditorit të Report iu tha se sekretari Agaçi nuk pranoi të përgjigjej. Sikur të mos mjaftonte kjo gënjeshtër e bujshme, gazetari i tij doli të nesërmen në një televizion shqiptar për të ripërsëritur habinë e tij për faktin se pyetjet e tij nuk kishin marrë kurrë përgjigje, ndërsa siç tregojnë faktet ai kishte marrë të gjitha përgjigjet, brenda kohës së kërkuar.

Më pas, ai vetë konfirmon se Report ka gënjyer kur shton se “në email-in e përgjigjes, Agaçi konfirmoi se ishte avokat i disa trafikantëve të drogës”. Nëse ky është shërbim publik, unë jam Federico Fellini. Dhe nëse për këtë program të Shërbimit Publik, një avokat penal i një shteti të së drejtës, i cili si rregull nuk jeton duke mbrojtur shenjtorët, por duke mbrojtur supozimet kriminale ose kriminelë të dënuar, duhet të sulmohet si të ishte vetë kriminel, atëherë këtu për të gjej një logjikë të ngjashme se është e pashmangshme t’i drejtohesh kujtimit të Shqipërisë kur figura e avokatit mbrojtës varrosej nga regjimi gjakatar komunist si lebrozët në mesjetë.

Dhe pika e fundit vjen kur ai, mikpritësi, thotë, sikur të kishte bërë një zbulim befasues, se Agaçi “konfirmoi se ka kontribuar që kur u bë këshilltar ligjor i Ramës, në krijimin e protokollit” për emigrantët midis Italisë dhe Shqipërisë, duke mëkatuar edhe pak logjikë bruto, pasi Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk është këshilltari im ligjor, por ka postin më të rëndësishëm institucional në Administratën Publike që nga viti 2013, ndërkohë që protokolli daton në vitin 2023.

Për respekt për shërbimin publik dhe gjithashtu për detyrim ndaj dinjitetit të autorëve të këtij episodi shumë të gabuar të Report, përpiqem për momentin të besoj se në çdo rast gjithë kjo furi për të sulmuar Giorgia Melonin në kurriz të Shqipërisë nuk ishte një mëkat me keqbesim ndaj vendit tim dhe se edhe importimi i shpifjeve nga Shqipëria në Itali (duke përfshirë në punët e Shërbimit Publik edhe shpifjen ndaj vëllait tim kundër të cilit ai tashmë kishte bërë ankesë dhe është në pritje të fjalës së drejtësia) u shfaq vetëm si fryt i një lehtësie të paqëndrueshme të qenies, e cila gjithnjë e më shpesh në kohët e sotme, fatkeqësisht pushton fuqinë fisnike të informacionit dhe e shndërron botën e së drejtës për lirinë e informacionit në një botë të shtypjes së lirive dhe të drejtave të njeriut.

Duke e siguruar mikpritësin se gjyshja ime vazhdon të ketë të drejtë edhe në vdekje, e këshilloj me dashuri të dëgjojë gruan e shenjtë dhe të mos ngulmojë në gabimin e atij episodi të tmerrshëm, por thjesht të mbyllë këtë faqe të palavdishme, duke publikuar ndoshta edhe këtë kontributin tim të vogël për shëndetin e Shërbimit Publik Italian.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit