Home Aktualitet Lagje e Vjete...

Lagje e Vjeter e Rubikut e vitit 1938

84
0
Lagje e Vjeter e Rubikut.
Historia e ndertimimit te bujtinave te para nis aty nga viti 1938 kur qeveria e Zogut i jep koncensionin e shfrytëzimit të mineralit të bakrit në Rubik, firmës italiane “Parodi Darfini”. Menjëherë pas marrjes së koncensionit shoqëria italiane “Simsa” dërgoi specialistët e saj.
Te gjendur ne veshtiresi ekstreme ekonomike ka nje fluks te shtuar punekerkuesish nga malesite e Mirdites e me tej. Kesisoj në vitin 1938, në minierën Rubik-Kulme kishte afro 500 punëtorë. Dhe pikerisht ketu sic shihet ne kete foto, që njihet si Lagjia e Vjetër e qe vjen duke u shtri ne kodrine, u ndërtuan edhe ndërtesat e para nga italianët, që do të sherbenin si zyra të Shoqërisë por edhe si banesa për punëtorët.
(postim nga Gjergj Marku)

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit