Home Aktualitet Laura Nezha d...

Laura Nezha dhe Mehmet Xhelili rikthehen në skenë me një komedi erotike më 30 dhe 31 korrik

33
0

Komedia erotike “Duke edukuar Ritën” do ngjitet  në skenën e Teatrit Veror të Universitetit të Arteve nga Teatri Shëtitës Çajupi, në fundin e muajit Korrik 2021. Vepra teatrore e vlerësuar me çmim, e Willy Russell, e cila ka qenë një sukses botëror në teatër, por edhe në adaptimin e tij në film, e nominuar për çmimin Oskar, merr jetë në skenën e Teatrit Shëtitës në një performance moderne nga Kiço Londo. Mehmet Xhelili luan dhe drejton  Laura Nezhën, e cila zgjedh atë si mësuesin që do të ndryshojë jetën e saj përgjithmonë!

Një dashuri “e papërshtashme”, me humor dhe kthesa vjen për të tronditur  botën tonë teatrale dhe për të na kujtuar se nuk është kurrë vonë dhe gjithçka është e mundur, kur ndjekim atë që mbrojnë zemrat dhe ëndrrat tona! Një punë thellësisht shoqërore dhe politike që adreson me hollësi tekstet e gabuara dhe shqetësimet për shoqërinë dhe arsimin që karakterizojnë epokën që ne vazhdojmë të jetojmë edhe sot: padrejtësia e klasës, pamjaftueshmëria e sistemit arsimor që nuk promovon të menduarit kritik, procesin e brendshëm të domosdoshëm të vetë-përmirësimit për individin dhe të mirës së përgjithshme!

Ndryshimi dhe transformimi që të gjithë duam, por pakkush e arrin atë, ndodh para syve të spektatorëve përmes ndërveprimit të dy personazheve, të cilët në fund të veprës nuk do të jenë kurrë më të njëjtët!

Çështja e veprës:

Shfaqja ndjek marrëdhëniet midis Ritës, një parukiere e re nga Liverpool dhe Frank Bryant, një profesor universiteti, gjatë një semestri. Rita, e pakënaqur me jetën e mërzitshme të përditshme të punës dhe jetës së saj shoqërore, regjistrohet në Universitetin e Hapur. Frank, një Profesor i vjetër dhe i nderuar i Universitetit, pranon të ndjekë kursin si një shtesë për të ardhurat e tij.

Por takimi dhe njohja e tyre do të ketë një ndikim të thellë tek të dy. Frank do të impresionohet nga spontaniteti dhe sinqeriteti i Ritës dhe do të detyrohet të rishikojë pikëpamjet e tij për jetën, ndërsa Rita e kupton që mësimet e Frank do t’i hapin horizonte të reja për një jetë tjetër që gradualisht do ta mbush me vetëbesim… Takimi i tyre fatal do të ketë një zhvillim të papritur për të dy.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit