Home Aktualitet Më pak naftë ...

Më pak naftë në botë, shqiptarët do paguajë më shtrenjtë për karburantet

65
0

Shqiptarët duhet të përgatiten të paguajnë sërish më shumë për naftën. Shkaku kësaj radhe është lëvizja e fundit e OPEC, kartelit që kontrollon prodhimin e arit të zi në botë. Tregjet po i drejtohen shtrenjtimeve të reja, që pritet të reflektohen së shpejti edhe në vendin tonë.

Nga muaji i ardhshëm, në botë mund të ketë më pak naftë. Organizata e vendeve eksportuese të naftës, OPEC vendosi të mërkurën që të ulë me 2 milionë fuçi naftë çdo ditë prodhimin. Kjo do të bënte që nga 30 milionë fuçi mesatarisht, për një total prej gati 4.8 miliardë litra naftë, sasia e karburanti të reduktohej në 28 milionë fuçi, apo 4.5 miliardë litra.

Nëse Bordi i Karburanteve do të mblidhej sot, me çmimin e naftës së përpunuar në bursë dhe kursin aktual të dollarit, një litër naftë do të shitej për 243 lekë, apo 20 lekë më shtrenjtë se çmimi aktual.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit