Home Aktualitet Monumenti i N...

Monumenti i Nikolla Kallfës në ”Kombinatin e Sheqerit”, Gjergj Luca: Burra të tillë duhet të lindi kjo tokë

1144
0

Biznesmeni dhe sipërmarrësi, Gjergj Luca ka treguar gjithmonë se mbetet njeriu që flet troç, pa ndrojtje dhe frikë. Këtë herë nga punimet në ish-Kombinatin e Sheqerit në Maliq, ku do të bëhet një tjetër investim ”Rozafa” që do të ndihmojë ekonominë e qarkut të Korçës, Luca ka treguar Monumentin e parë në këtë punishte, dhe është i Nikolla Kallfës, burri që drejtoi për vite Kombinatin e Sheqerit në Maliq, dhe ndërroi jetë në ballë të punë. ”Burra të tillë duhet të lindi kjo tokë”,-është mesazhi që jep Gjergj Luca.

Fjala e plotë

Ky burrë këtu është Nikolla Kallfa ish-drejtori i Kombinatit që ka marrë pjesë në ndërtimin e më pas drejtimin e tij. Në zgjodhëm që monumentin e parë të rikujtojmë këtë burrë të madh dhe e kemi vënë pranë flamurit kombëtar, sepse ky njeri ka ndarë gëzimin e vet, jetën e vet me njerëzit dhe ka ndërruar jetë mes të njerëzve mes punës e mes gëzimit që krijon puna.

Nuk ka burrë që të përmendet në këtë zonë nga të gjithë njerëzit që unë kam takuar për shpirtin e tij për frymëzimin që ka dhënë mes njerëzve. Dhe në rrugëtimin tonë në qytetin e ri në Maliq, do ta fillojmë nëpërmjet këtij burri që ka qenë shembulli më i madh i punës i frymëzimit i jetës dhe i të vërtetës që krijon puna. Qoftë i paharruar kujtimi i këtyre burrave.

Burra të tillë duhet te lindi kjo tokë! I paharruar qoftë kujtimi i Nikolla Kallfës, burrit që drejtoi për shumë vite Kombinatin e Sheqerit në Maliq, dhe ndërroi jetë në ballë të punës.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gazeta Koha Jonë (@gazetakohajone)

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit