Home Aktualitet Nurellari: Ha...

Nurellari: Hapja e negociatave nuk do të thotë fonde direkte dhe zhvillim i demokracisë

15
0

Në Tempora nga Sonila Meço në RTV Ora, politologu Adri Nurellari u shpreh se procesi i hyrjes në BE ka ndryshua dhe nuk është se hapja e negociatave siguron akses në fonde.

Nurellari: Procesi i hyrjes në BE ka ndryshua dhe nuk është se hapja e negociatave siguron akses në fonde. Çështja është se ne kemi shumë mungesë kapacitetet dhe kontrolli se BE kërkon një kontroll të imtësishëm për fonde të tilla.

Hapja e negociatave konsiston kryesisht në asistencë kapitale në vendin tonë. Kur janë hapur negociatat edhe në vendet e tjera nuk është se ka shpërthyer demokracia dhe zhvillimi. Nuk është se duhet marrë hapja e negociatave si një kut matës kushedi e demokracisë.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit