Home Ekonomi Paketa anti-k...

Paketa anti-krizë, ja sa do të jetë rritja e pagave. Që nga pensionistët tek administrata

19251
0

Të enjten qeveria prezantoi paketën e dytë anti-krizë, por kush përfiton dhe në çfarë mase nga paketa e dytë antikrizë? Përfitues do të jenë rreth 674 mijë pensionistë, të cilëve do tu indeksohet pensioni me +6%.

Me këtë masë indeksimi, e llogaritur në vlerë mesatare, pensionistët do të marrin një shtesë prej 741 lekësh mbi pensionin aktual. Përfitues do të jenë edhe afro 64 mijë familje me ndihmë ekonomike dhe gratë kryefamiljare me dy fëmijë, me një shtesë mesatare prej 921 lekë/muaj. Ndërkohë 90 mijë persona me aftësi të kufizuar do të marrin shtesë prej 522 lekë në muaj.

Qeveria ka vendosur të japë gjithashtu mbështetje shtesë për energjinë elektrike për para-tetraplegjikët dhe të verbrit, ku përfitues janë 11,411 individë me një mesatare përfitimi prej 679 lekë/muaj/ Ndërkohë, kjo paketë përfshin edhe rritjen e pagave në sektorin publik për 41 mijë punonjës. Më konkretisht, 10.800 punonjës në policinë e shtetit do të marrin shtesë prej 5,560 lekë/muaj; 3600 punonjës në Policinë e Burgjeve do të përfitojnë mbi pagën afro 10,548 Lekë/muaj dhe 20 mijë punonjës të tjerë të administratës do të marrin rritje page në 5,000 lekë/muaj.

Qeveria ka vendosur rritjen e pagës minimale në 34 mijë lekë nga 32 mijë lekë që është aktualisht, e përkthyer në një shtesë neto që nga fillimi i vitit prej 3500 lekësh për afro 200 mijë punonjës. Një vëmendje e veçantë i është kushtuar sektorit bujqësor, ku janë akorduar 500 mln lekë shtesë për naftën, për 34 mijë përfitues dhe 500 mln lekë për mbjelljen e grurit. Për sektorin e peshimit janë vendosur në dispozicion 200 mln Lekë për rimbursimin e TVSH-së së naftës për 200 përfitues.

Rritja e pagesave për kategoritë në nevojë

Kategoria Shtesa Nr. i përfituesve

Pensionistët +741 lekë/muaj 674.0000

Ndihma ekonomike +921 lekë/muaj 64.000

PAK +522 lekë/muaj 90 mijë

Rritja e pagave në sektorin publik

Kategoria Shtesa Nr. i përfituesve

Policia e Shtetit +5,560 Lekë/Muaj 10,800 punonjës

Policia e Burgjeve +10,548 Lekë/Muaj 3,600 punonjës

Administratë: +5,000 Lekë/Muaj 20 mijë punonjës

Mbështetja për bujqësinë dhe peshkimin

Kategoria Shtesa Nr. i përfituesve

Nafta në bujqësi +500 mln lekë 34.000

Kultivimi i grurit +500 mln lekë

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Ekonomia

Më shumë nga Ekonomia

Lajmet e Fundit

Te Fundit