Home Aktualitet Përmbytet aks...

Përmbytet akshi Milot-Lezhë, bllokohen automjetet

44
0

Moti i keq ka shkaktuar probleme të shumta në Lezhë. Situata më problematike paraqitet në aksin Milot-Lezhë, i cili është bllokuar nga uji. Ky aks është pothuajse i pakalueshëm, ndërsa automjetet janë bllokuar nga uji.

Situata në Lezhë

Territori i Qarkut Lezhë është përshkuar nga reshjet e shiut me intensitet të lartë në të mesëm që nga ora 05:00 e mëngjesit(të cilat vazhdojnë dhe në këto momente), të shoqëruara dhe me erëra të fortë deri në nivelin e një tufani.

Sasia e reshjeve deri tani ka qenë mesatarisht rreth 40 mm shi.

Kuota lumit Drin është në nivelin e mëngjesit,(+1.1 m, nga +2.0 m që është kuota kritike), kurse kuota e lumit Mat ka rritje të vogël, për shkak të shkarkimeve të H/C Ulëz e Shkopet, (250 m³/s, por pa krijuar probleme.

Hidrovorët janë gatishmëri.

Nga ora 6:00 kemi ndërprerje energjisë elektrike në hidorvorin i Tales,si pasojë e dëmtimit të linjës elektrike nga era e fortë. Aktualisht , te gjithe hidrovoret e Lezhes , jane ne pune .

Nga strukturat e MC të bashkive Lezhë, Mirditë dhe Kurbin raportohet sepas komunikimit me

kryetaret e Nj.A nuk raportohen deri tani problematika.

Reshjet e shiut dhe bresher vazhdojne me intensitet te lartë në gjithë territorin,

Ka vershim ujerash te mëdha në qytetin e Rubikut por pa demtime.

Në shumicen e fshatrave të bashkise Mirditë ka mungesë energjie elektrike.

Ne zbatim të detyrave të deleguara nga Prefekti i Qarkut Lezhë situata është nën monitorim të vazhdueshëm dhe strukturat vendore MC të bashkive të qarkut janë në gatishmeri.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit