Home Aktualitet Petrit Vasili...

Petrit Vasili: Raporti final i OSBE-ODIHR vulos masakrën zgjedhore të 25 prillit, të shkaktuar nga qeveria!

9
0

Nga Petrit Vasili

Raporti final i OSBE-ODIHR i vë vulën masakrës zgjedhore të 25 prillit të shkaktuar nga qeveria!
Raporti final vulos faktin se në 25 prill nuk pati zgjedhje, por një masaker zgjedhore ku qeveria:
1.Bëri shitblerjen më kriminale të votave të parë ndonjëherë.
2. Përdori pushtetin duke shpërdoruruar në mënyrë kriminale të dhënat personale të qindra mijëra qytetarëve, të cilat janë tashmë në duart e krimit të organizuar dhe trafikantëve duke tronditur rëndë sigurinë publike dhe atë personale të qytetarëve.
3.Shpërdoroi pushtetin dhe administratën për presione mafioze mbi qytetarë dhe biznese, përdori dhjetëra milionë euro dhe e gjithë administrata u përdor si detashment kriminal zgjedhor kundër qytetarëve.
4.Media u zaptua kriminalisht nga qeveria për të mashtruar dhe dezinformuar qytetarët për qëllimet elektorale të rilindjes.
Raporti final i OSBE/ ODIHR flet qartë:
“Praktikat gjerësisht të përhapura të shitblerjes së votave vazhduan të përbënin problem. Rrjedhja e të dhënave personale sensitive, duke përfshirë edhe preferencat politike të zgjedhësve përbën shqetësim serioz dhe i bën zgjedhësit vulnerabël.”
“Partia qeverisëse mori avantazhe të konsiderueshme nga të qënit në pushtet, duke përfshirë përmes kontrollit të administratës lokale dhe nga shpërdorimi i burimeve të administratës publike”.
“Kjo u amplifikua përmes mbulimit pozitiv të institucioneve shtetërore në media. Pretendimet për shitblerje votash qenë të vazhdueshme gjatë fushatës dhe nisi një numër i madh hetimesh.”
Zgjedhjet e 25 prillit tashme kanë rënë.
Në pushtet janë banditët rilindas që grabitën në mënyrë mafioze votat.
Ndaj beteja për zgjedhje të lira dhe të ndershme është dhe mbetet një betejë e shenjtë dhe pa asnjë kompromis për të shpëtuar të tashmen dhe të ardhmen e Shqipërisë nga rrënimi rilindas.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit