Home ShendetI Pijet me gaz ...

Pijet me gaz shkaktojnë 300 mijë viktima çdo vit

0
0

Nutricionisti i njohur Altin Joka, flet në lidhje me mënyrën sesi ushqehemi. Ai tha se 300 mijë njerëz në botë gjatë gjithë vitit mund të shpëtojnë nëse reduktohen pijet me gaz.

“Ne mund të shpëtojmë 300 mijë njerëz në vit nëse reduktojmë pijet me gaz. 800 mijë persona në vit ne mund t’i shpëtojmë nëse ulim nivelin e proshutave e sallamërave.

1.7 milion njerëz në vit ne mund të shpëtojmë vetëm nga ngrënia e një drithi integral dhe heqja e një drithërave që janë të përpunuara. 2 milionë njerëz ne mund të shpëtojmë nga konsumimi i një vakti perimesh në ditë.

Mund të të shpëtojmë 2.5 milionë njerëz në vit vetëm nga konsumimi i një vakti të frutave të thata. 5 milion njerëz në vit mund të shpëtohen nëse ha më shumë fruta në ditë”,-tha ai.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit