Home Aktualitet Radarë kundër...

Radarë kundër shoferëve “kamikazë”

9
0

Në momentin kur policia është aty, të gjithë respektojnë rregullat rrugore dhe sapo ata ikin, të gjithë nxitojnë t’i thyejnë. Eksperti rrugor Gëzim Hoxha shprehet se shoferët veprojnë kështu, pasi policia është e korruptuar deri në palcë.

Ai shtron disa pyetje për këtë institucion: Kush i hoqi radarët nga qarkullimi? Pse duhen bërë kontrolle fizike, kur teknologjia ka mundësuar që rrugët të kontrollohen në çdo moment. Nuk bëhet kjo, sepse pastaj nuk ka më kontakt fizik policia me shoferët dhe rrjedhimisht nuk ka më lekë. Janë të korruptuar deri në palcë.

Në katërmujorin e parë këtij viti, numërohen 427 aksidente rrugore dhe 70 persona të vdekur. Shifra këto që vijnë me dyfishim nga 2020. Shumica e këtyre aksidenteve janë kryer nga të rinjtë midis 25 dhe 34 vjeç.

Hoxha kërkon reforma të thella nga shteti për të ulur këto numra:Të krijohet autoriteti i mbikëqyrjes rrugore dhe të krijohen shkolla për instruksionistët. Duhet që policia të vërë në zbatim teknologjinë dhe gjithë ato para që merr nga gjobat ti përdorë për të modernizuar sistemet që ka.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit