Home Aktualitet Reportazhi në...

Reportazhi në RAI 3, reagon sërish Kryeministri Rama: Po shtrembëroni të vërtetën! Nuk keni guxim të përballeni

930
0

Kryeministri Edi Rama ka reaguar sërish ndaj Sigfrido Ranucci, moderatorit të emisionit “Report” në RAI 3.

Reagimi i Ramës:

I dashur drejtues i emisionit, Sigfrido Ranucci

Duke qenë se gjatë fjalimit tuaj në të njëjtin TV shqiptar të njëanshëm, të përfshirë që para “Report” në përhapjen e së njëjtave shpifje të importuara më pas në Itali nga Report, keni thënë se do të ishte më mirë t`ju kiontaktoja drejtpërdrejt, ja ku jam këtu në kontakt të drejtpërdrejtë me ju por para syve të të gjithëve, sepse me gjithë shtrembërimet e një të vërtete të vetme dhe të thjeshtë që pata fatkeqësinë, por edhe fatin ta përjetoj në lëkurën time në harkun e vetëm 72 orëve, nuk kam guximin të komunikoj me ju pa dëshmitarë.

Është për të ardhur keq që në vend që të dëgjoje gjyshen time që tha të gabosh është njerëzore por këmbëngulja është djallëzore, betë një hap tjetër fals. Por duke qenë se në këtë rast nuk jam unë ai që gabova, kam për detyrë të ngulmoj e të këmbëngul në të vërtetën e shkelur në këmbë nga ai emision brutal dhe të mos dorëzohem në mbrojtjen e Shqipërisë dhe institucioneve të saj, përfshirë rolin e saj në marrëveshjen dypalëshe me Italinë që emisioni juaj ka çdo të drejtë ta kritikojë duke bombarduar qeverinë e vendit tuaj, por nuk ka të drejtë ta bëjë këtë duke njollosur vendin tim dhe fjalën shqiptar.

Është gjithashtu për të ardhur keq që ju e krahasoni telefonatën time shumë civile si ndërhyrje e Kremlinit që pretendohet se është kryer në programin tuaj. Të paktën për respekt ndaj viktimave të Kremlinit, nuk do ta krahasoja aq lehtë poloniumin e përdorur për të censuruar me vdekje kundërshtarët me një telefonatë që ndodhi pas një censure.

Më vjen keq gjithashtu që gënjeni për një notë proteste që mund t’i kam thënë drejtorit gjatë telefonatës tashmë shumë të famshme, duke pretenduar se kjo nuk ju ka mbërritur ende, kur në të vërtetë nuk kam bërë asnjëherë një notë të tillë dhe as nuk mund ta dërgoj. Në të vërtetë, nuk kam folur kurrë për një letër të tillë dhe as duke u kufizuar vetëm në vëzhgimin e një ngjarjeje surreale në programin e tij, ku fillimisht censurohen përgjigjet e kërkuara dhe më pas sulmohen të censuruarit se nuk janë përgjigjur.

Meqë jemi te faktet, më vjen veçanërisht keq për shtrembërimin nga ana juaj të asaj që tregoni si dokumente gjyqësore në lidhje me vëllanë tim, pasi këto dokumente jo vetëm që nuk ekzistojnë, por pikërisht kjo është edhe objekt ankimi gjyqësor për shpifje këtu në Shqipëri, një rrethanë që në një transmetim të thelluar investigativ siç pretendoni se e kryeni, duhet të paktën të përmendet për të shmangur riprodhimin në mënyrë jokritike të stereotipit të një epoke tjetër të shqiptarit të interesuar vetëm për drogën dhe të një Shqipërie të korruptuar nga kokën dhe këmbët.

Së fundi, është për të ardhur keq që nuk keni guximin të përballeni me arsyen shumë të thjeshtë të telefonatës sime me drejtorin tuaj, pra të kërkesës për të sqaruar arsyen e një gënjeshtre të paraqitur jo një herë, por dy herë, jo vetëm në Itali, por edhe në Shqipëri, pra se Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk i ishte përgjigjur kërkesës suaj për sqarim, e cila u shoqërua më pas me një gënjeshtër të tretë që mori formën e mohimit të dy të parave duke publikuar përgjigjet e marra vetëm në uebsajt, duke shtuar një të katërt mbi dokumentet gjyqësore që nuk ekzistojnë.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit