Home Bota Rusia shpenzo...

Rusia shpenzon 300 milionë dollarë në ditë për luftën kundër Ukrainës

0
0
Ukrainian servicemen ride on a fighting vehicle outside Kyiv, Ukraine, Saturday, April 2, 2022. As Russian forces pull back from Ukraine's capital region, retreating troops are creating a "catastrophic" situation for civilians by leaving mines around homes, abandoned equipment and "even the bodies of those killed," President Volodymyr Zelenskyy warned Saturday. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Në një vit e gjysmë që nga fillimi i agresionit të saj në shkallë të gjerë, Rusia shpenzoi rreth 167.3 miliardë dollarë për luftën kundër Ukrainës, nga të cilat 34 miliardë dollarë pajisje u shkatërruan vetëm nga Forcat e Armatosura të Ukrainës.

Kështu është bërë nga llogaritjet e Forbes të cilat thuhet se janë bazuar në të dhënat nga Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës, shkruajnë mediat e huaja.

Kështu, sipas Forbes, Rusia shpenzon rreth 300 milionë dollarë në ditë për luftën e saj kundër Ukrainës. Në këtë drejtim, bëhet e ditur se shpenzimet direkte ushtarake dhe kostoja e pajisjeve të humbura të Rusisë gjatë 18 muajve të luftës (nga 24 shkurt 2022 deri më 24 gusht 2023) është rreth 167.3 miliardë dollarë.

Ky vlerësim nuk përfshin shpenzimet e vazhdueshme të mbrojtjes që nuk lidhen me operacionet ushtarake, si dhe humbjet ekonomike të vendit agresor.

Dhe shpenzimet më të mëdha thuhet se janë kryer në: sigurimin e operacioneve ushtarake (51.3 miliardë dollarë), pagat e ushtarakëve (35.1 miliardë dollarë), kompensimi për familjet e të vdekurve (25.6 miliardë dollarë) dhe të plagosurit (21 miliardë dollarë) dhe kostoja e pajisjeve të shkatërruara (34 miliardë dollarë).

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit