Home Magazine Sa hapa në di...

Sa hapa në ditë ju ndihmojnë të humbni peshë?

45
0

Një person i dobët dëshiron të shtojë peshë, ai që ka peshë të tepërt dëshiron ta humbasë atë, dhe ai që ka një normë normale ose e konsideron veten të shëndoshë ose të dobët dhe prandaj dëshiron rregullime të një lloji.

Nuk ka numërim të kalorive, mungesë të karbohidrateve, apo edhe klasifikim të ushqimeve sipas niveleve të yndyrës që ato përmbajnë. Në të vërtetë nuk është një dietë, siç duket, por më tepër një grup i mënyrave më të thjeshta të mundshme për të humbur pa bërë ndryshime drastike në jetën tuaj.

Ecja është një nga sportet ideale dhe është ideale për ata që nuk kanë shumë kohë sepse mund të praktikohet kudo dhe në çdo kohë dhe për këtë arsye mund të shndërrohet në një “aktivitet fizik”. Me fjalë të tjera, praktikisht, nuk është e nevojshme t’i kushtohet kohë stërvitjes, por përkundrazi të sigurohemi që të bëjmë një numër specifik të hapave çdo ditë në mënyrë që të humbasim peshë dhe të mos e rifitojmë atë përsëri.

Numri i kalorive të djegura nga ecja varet nga dy gjëra, pesha dhe distanca. Dhe për të qenë më të saktë, këto janë numrat që duhet të dini, trupi djeg 400 kalori kur ecni për një orë. Kjo ndodh nëse jeni duke udhëtuar me një shpejtësi prej 6 km në orë. Në mënyrë që të digjni 100 kalori, duhet të bëni 2,000 hapa, që do të thotë se do të ecni 1,6 km. Prandaj, humbja e një kilogrami kërkon që të digjni 3500 kalori.

Numri i hapave dhe niveli i aktivitetit

Një person mesatar ecën midis 3,000 dhe 4,000 hapa në ditë, dhe 1,000 hapa janë të barabarta me rreth 10 minuta ecje të shpejtë. Por numri i rekomanduar i hapave për humbjen e peshës është 10,000.

Sipas ekspertëve, një person që ecën më pak se 5,000 hapa në ditë është një person joaktiv, ndërsa ata që ecin midis 5,000 dhe 7,499 hapa janë të kategorisë aktive të kufizuar, dhe e njëjta gjë vlen për ata që ecin midis 7,500 dhe 9,999 hapa në ditë . Personi që klasifikohet në kategorinë aktive është ai që ecën midis

10,000 – 12,499 hapa në ditë, ose ata që bien në kategorinë e aktivitetit të lartë marrin më shumë se 12,500 hapa në ditë.

A nuk është i ekzagjeruar numri i hapave?

Nëse jeni tip që nuk bëni ndonjë aktivitet fizik gjatë ditës ose e bëni atë në minimum, atëherë do të ndjeni se ky numër hapash është i ekzagjeruar. Por askush nuk po ju kërkon të ecni 10,000 hapa nga dita e parë.

Ju duhet të filloni gradualisht, domethënë të ecni ditën e parë jo më shumë se 15 deri në 20 minuta, në mënyrë që të jeni në gjendje të futni një rutinë ecjeje në jetën tuaj. Pastaj filloni ta rritni gradualisht deri në 30 dhe në fund 60 minuta.

Është shumë e lehtë dhe ky numër hapash mund të arrihet lehtësisht duke braktisur makinën kur nuk ju nevojitet dhe ashensori mund të shpërndahet plotësisht. Çdo hap që bëni çdo ditë i shtohet numrit të hapave që regjistroni dhe kështu ju ndihmon të humbni peshë. /abcnews.al

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit