Home POLITIKE ”Shqipë...

”Shqipëria bëhet” i bashkohet skenës politike, Adriatik Lapaj: Vendimi më i vështirë që kam marrë ndonjëherë

0
0
Adriatik Lapaj

Në zyrat që ndodhen në rrugën “Jeronim De Rada”, pasditen e kësaj të hëne, aktivisti Adriatik Lapaj prezantoi ekipin, programin dhe kauzat për të cilat lëvizja do angazhohet. Të pranishëm në çeljen e forcës më të re politike kanë qenë dhjetëra qytetarë, por edhe figura publike. Lapaj është shprehur se nisja e këtij rrugëtimi ishte vendimi më i vështirë që ka marrë ndonjëherë.

“Ky është vendimi më i vështirë që më është dashur të marr ndonjëherë. Mund të isha ulur në kolltukë si ata të tjerët, por besoj se meritojmë një të ardhme tjetër. Deri sot pesha e përgjegjësisë ishte mbi mua, por nga sot ne jemi ne.

Sot do ju flas si mund ta ndryshojmë dhe ta bëjmë një vend normal Shqipërinë. Unë besoj te cilësia e individit, por që ky i fundit të performojë duhet të garantohet shpërfaqja e tij në shoqëri. Për të siguruar rregullat na duhet shoqëria. Na duhet të shkëpusim shoqërinë nga koncepti i mikut, partisë, për të zgjidhur punën tonëetj. POunët dhe hallet duhet ti zgjidhë ligji. Të drejtën e studimit duhet ta japë ligji, pronanë duhet ta mbrojë ligji. Vendin e punës duhet të fitosh në bazë të ligjit. Kujdesin shëndetësor duhet ta kesh në bazë të ligjit. Rimbursimet në bujqësi peshkim dhe blegtori duhet të ti sigurojë ligji.

Ne si shoqëri duhet të shembim sistemin e kapjes së ekonomisë së shtetit nga pak duar. Duhet të çlirojmë ekonominë nga një kuadër ligjor që u shërben pak njerëzve. Kujtoj këtu ligjin për koncesionet, ligjin për PPP. Duhet të rishpërndajmë pasurinë e vendit përmes një kuadri të ri ligjor. Për të arritur këtu, duhet të shkojmë aty ku ka burimin problemi. Për të arritur këto duhet t ëhskojmë aty ku buron i gjithë problemi.

Duhet të hapim garën politike. Nëse nuk hapim garën në politike, s’mund të ketë garë në asnjë fushë të tjetës të shpqërisë tonë. Populli sot është dekor i një republike që komandohet nga kolltukët e Tiranës. Duhet të miratojmë ligjin për referendumet dhe të sjellim demokracinë e drejtpërdrejtë. Nuk ka rrugë tjetër përveç bashkimit”, tha avokati.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit