Home Aktualitet Studiuesi Bid...

Studiuesi Bido: Shqipëria duhet që t’i heqë shtetësinë Belerit nëse zgjidhet eurodeputet

114
0

Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave, Ardit Bido, thotë se nëse Fredi Beleri zgjidhet si eurodeputet grek dhe ndërhyn në çështjet politike shqiptare, duhet t’i hiqet shtetësia.

Sipas tij ne duhet të ndryshojmë legjislacionin e Republikës, dhe të marrim shembull nga vendet europiane, siç është edhe Greqia, që i heq shtetësinë dikujt që punon për një shtet të huaj, në ndryshim nga ne që themi që nuk mund t’ia heqim shtetësinë askujt shtetësinë pa vullnetin e tij.

“Një eurodeputet nuk mund të merret me çështje të një shteti tjetër. Nëse Fredi Beleri mendon se do të zgjidhet eurodeputet dhe për shkak të lidhjeve që ka në Shqipëri apo thjesht sepse është banor i Republikës së Shqipërisë dhe kryetar i një organizate dhe do të merrej me çështjet e Shqipërisë ne do duhet të fillojmë të mendojmë që të ndryshojmë seriozisht legjislacionin dhe ta bëjmë Europian.

Unë besoj se duhet të marrim modele të hajrit, siç është modeli grek përsa i përket shtetësisë. Nëse Fredi Beleri zgjidhet eurodeputet dhe tenton të ndërhyjë në dinamikat e brendshme në politikën në Shqipëri, duhet bërë ndryshimi në legjislacion”, tha Bido.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Aktualiteti

Më shumë nga Aktualiteti

Lajmet e Fundit

Te Fundit