Home ShendetI Testet shënde...

Testet shëndetësore që duhet të bëni pasi të keni mbushur 30 vjeç

44
0

Do të ishte shumë mirë nëse do të jetonim të shëndetshëm deri në ditën e fundit. Disa njerëz madje mund të kenë sukses. Ata madje mund të arrijnë një moshë të vjetër, pa probleme të veçanta shëndetësore. Është ADN e mirë, është ushqimi, vendi, marrëdhëniet dhe mijëra faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në jetëgjatësinë e mirë.

Mund të mos e dimë se si do të zhvillohet shëndeti ynë, por ajo që dimë me siguri është se sa më herët ta kapim një problem shëndetësor, aq më i mirë do të jetë trajtimi i tij.

Pra, mos prisni derisa të shihni një simptomë, por të paktën bëni rregullisht testet bazë që do të gjeni më poshtë, veçanërisht nëse jeni mbi 30 vjeç.

Kontroll kardiak

Testet biokimike

Mamografia

Depistimi për kancerin e zorrës së trashë

Kontrolli i presionit të gjakut

Testi i densitetit të kockave

Ekzaminimi i legenit dhe Paptesti

Ekzaminimi për aneurizëm të aortës abdominale

Ekzaminimi i syve

Testet e shpeshta të urinës.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Shendeti

Më shumë nga Shendeti

Lajmet e Fundit

Te Fundit