Home Aktualitet Tirana si kry...

Tirana si kryeqendra ballkanike e politikës

806
0

(Ky editorial shikohet më i plotë si video ndaj kliko)

Tirana, kryeqyteti shqiptar, po kalon 1 milionë banorë. Një e treta e parlamentit buron nga Tirana.

Tirana ka ndryshuar, është rritur në banorë, por edhe në investime.

Tirana është bërë e kërkuar nga turistët e huaj, pa harruar shqiptarët e Kosovës, ato të Maqedonisë së Veriut dhe të Malit të Zi, të cilët e vizitojnë Tiranën për relaks, bukuri, por edhe si kryeqendra ballkanike e politikës.

Në Tiranë kanë ardhur liderët e Bashkimit Europian, të cilët u larguan të mrekulluar.

Në Tiranë do të jetë edhe Samiti për Ukrainën dhe për Ballkanin Perëndimor.

Tirana ishte kryeqyteti europian i rinisë, i sportit dhe tani i dialogut.

Prestigji ndërkombëtar i Shqipërisë është rritur shumë në vitet e fundit duke bërë që Tirana zyrtare të kthehet në një kryeqendër ballkanike.

Aq shumë po rritet emri dhe kërkesa për Tiranën, aqsa edhe aeroporti i Rinaasit kaloi në muajin janar për numër pasagjerësh edhe aeroportin e Beogradit, i cili ka qenë përherë në vend të parë.

Natyrisht që Tirana ka nevojë për më tepër zhvillim dhe investime, por fakti i gjithëpranuar se turistët e huaj kanë mbushur kryeqtyetin shqiptar Tirana si kryeqendra ballkanike e politikës, apo që disa Samite ndërkombëtare të nivelit të lartë zhvillohen në Tiranë, tregon se Tirana mund të quhet qytet europian.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Kryesore

Me shume nga Kryesore

Lajmet e Fundit

Te Fundit