Home POLITIKE Edi Rama: I s...

Edi Rama: I shtrij dorën opozitës, por jo me presion!

72
0

Edi Rama i shtriu prapë dorën Opozitës, por theksoi se “pa presion”.

Ja se ç’tha kryeministri: “Në këtë sallë të gjithë pas 2 vjetësh dhe pas një palë zgjedhjesh të fituar aqartësisht nga një palë, e kotnestuar.

Përsëri një deja vu, e këtyre dekadave që shporesoj mos sjellë në skenë shfaqje ekstreme si ato të mandatit të shkuar. Ky institucion i pazëvnendëseshëm. Ky adresim kaq i rëndësishëm për votëbesimin e qeverisë së re do të ishte krejt i mangët, nëse përpara do të flas për investimet, taksat, nuk do të flisja për elefantin në këtë vend. Duam apo s’duam të rrijmë bashkë, në një çati, për 4 vite. Jo me kë na pëlqen të kemi përkrah, por dhe kë kemi përballë.

Rritja e mirëqënies nuk varen vfetëm nga të aqrdhurat e shpenzimet, por dhe institucionet, besimi i qytetarëve tek kjo.

Në radhë të parë këtu në institucionin më të lartë të përfaqësimit. Nuk jemi të ëdetyruar të merremi vesh për gjithçka, madjhe mund të mos merremi vesh për agjë. Por progresi nuk varet nga sa shpesh bien dakord qeveria me opozitën, por mënyra si e adresojnë.

Tjetër të polemizosh,tjetër të shahesh e kërdisesh. Tjetër të votosh kundër, tjetër të grisësh fletën e votimit. Kur mos rrënçim dakord, në fund vota vendos. Por s’mund të mos sillemi si njerëz, prindër fëmijësh e fëmijë prindërsish. Që kjo sallë mos zhytet në llucën e vulgaritetit. Por as kush bën më të fortin, nuk del i fituar. Të gjithë nuk kemi shkëlqyer në sytë e qytetarëve.

Shumë skena dhe fjalë për të cilat s’mund të jemë krenarë. Shumë sherr e shamata për të mos dalë asgjëkunid, nga kujtesa. Shumë mundësi të humbura për të bërë më mirë.

Kur dalim që këtu pasi lëmë nam, gjithmonë fajin se kemi ne, por gjithnjë ata, pala tjetër, si kalamajtë e ka kush e ka. S’dua të drejtoj gishtin te pala tjetër, por mbaj fajin tim, për aq sa na takon.

Duhet të jetë më shumë se unë dhe ne nga sa na takon. Dora jonë është e shtrirë drejt PD, vijë mendimi, jo fjalë për kaluar radhën. Të jemi të qartë, nuk duam lëshim nga ju, jemi gati të dialogojmë për çdo lëshim që ju doni. Nuk synojmë të arrijmë asnjë kompromis që nuk e dëhsironi, jemi gati për çfarë dëshironi për njerëzit e të ardhmes. ”- tha Rama.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit