Home POLITIKE Rama: Shqipër...

Rama: Shqipëria, vendi i parë në botë për numrin e lartë të grave në qeveri!

37
0

Në seancën e sotme parlamentare, Kryeministri Edi Rama prezanton programin e ri qeverisës për katër vitet e ardhshme dhe më pas votohet kabineti i ri “Rama 3”.

Në fjalën e tij, Kryeministri Rama tha se qeveria e re që pritet të votohet, do e rendisë Shqipërinë në vendin e parë në botë për numrin e lartë të grave në qeveri.

Rama u bëri thirrje të gjitha deputeteve në Kuvend që të bëhen një zë i fuqishëm në betejën e fuqizimit të vajzave dhe grave.

Jam këtu sot për të kërkuar votëbesimin e qeverisë së re për mandatin e 3. Kjo qeveria e re do të hyjë në histori si qeveria më përbërjen më të lartë të grave. Përbërja e qeverisë ka qenë një pasqyrë e rritjes së numrit të grave në këtë kuvend. Kjo është një nga ata gjërat me rëndësi që koha u jep gjithmonë e më shumë rëndësi. Me votëbesimin e kabinetit të ri, Shqipëria rendit në vendin e parë mes vendeve të OKB-së për të klasifikimit për numrin e grave në qeveri. Dua të nënvizojë se pavarësisht përparimit të këtyre viteve në rritjen e përfaqësimit gjinor, beteja kundër diskriminimit gjinor dhe dhunës në familje duket shumë i lartë. Ka ende shumë forca diskriminues ne dëm të grave dhe vajzave. Nuk është nevoja të shkosh në pika të humbura të vend për të gjetur raste dramatike. Dua të shpresoj dhe uroj që gratë e pranishme në këtë sallë ta ndjejnë më të fortë se kurrë më parë përgjegjësinë për t’u bërë misionere në betejën duke bërë akte konkrete në betejën për fuqizimin e vajzave dhe grave“, tha Rama.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Politika

Më shumë nga Politika

Lajmet e Fundit

Te Fundit