Home Rajoni Vetëvendosje-...

Vetëvendosje-Guxo, Kurti dhe Osmani s’pajtohen për SHBA. Koaliconi në krisje?

90
0

Lëkundja e marrëdhënieve të Kosovës me SHBA-të, për shkak të vendimit për dinarin, duke se po lëkund edhe koalicionin qeverisës.

Qëndrimi i vendosur i kryeministrin Albin Kurti, i cili ka pranuar se me SHBA nuk mund të pajtohen për gjithçka, ka rënë ndesh me tonet e zbutura të presidentes Vjosa Osmani e cila, përpiqet të ruajë ekuilibrat dhe çdo ditë e më shumë po i mëshon rëndësisë së partneritetit me ndërkombëtarët veçanërisht Shtetet e Bashkuara.

Analistët vërejnë se presidentja Vjosa Osmani është kujdesur që të shmangë kritikat ndaj kryeministrit Kurti. Teksa për momentin ka një përpjekjet për të mos i cenuar raportet si nga Kurti ashtu edhe Osmani, a ekziston rreziku që ato të acarohen dhe të shkojnë drejt një krisje të plotë, gjatë 2024, që është edhe vit elektoral…?

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Lajmet e Fundit

Te Fundit