Home Teknologji WhatsApp para...

WhatsApp paralajmëron ndryshimin e ri, ka të bëjë me sigurinë e përdoruesve

82
0

Deri më tani, WhatsApp lidhte përdoruesit duke përdorur numrin e tyre të telefonit ose një kod QR që përdoruesit mund ta skanonin për t’u lidhur dhe për të dërguar mesazhe me njëri-tjetrin.

Megjithatë, WhatsApp është duke punuar për një tjetër opsion që do të rriste sigurinë e përdoruesve, por edhe do ta bënte më të lehtë gjetjen dhe lidhjen e tyre. Ndërsa portali WAbetaInfo, i cili raporton rregullisht për opsionet e reja dhe të ardhshme në WhatsApp, po punon në zhvillimin e emrave të përdoruesve që përdoruesit do të përdornin në vend të numrave të telefonit.

Më saktësisht, sipas të dhënave të disponueshme aktualisht, gjatë shkëmbimit të mesazheve, përdoruesit nuk do të mund të shohin numrat e telefonit të njëri-tjetrit. Pasi përdoruesit të zgjedhin emrin e tyre unik të përdoruesit, ata do të jenë në gjendje ta ndajnë atë me përdoruesit e tjerë pa zbuluar informacione të tjera personale. Ndërsa nuk është e qartë se kur ky opsion mund të bëhet i disponueshëm për përdoruesit, dihet se pasi të zgjidhet një emër përdoruesi, ai nuk do të jetë i përhershëm, por përdoruesit mund ta ndryshojnë atë në çdo kohë.

Përveç kësaj, WhatsApp po zhvillon aftësinë për të kërkuar përdoruesit me emrin e tyre, gjë që duhet ta bëjë më të lehtë gjetjen e përdoruesve. Për momentin, ky opsion është në zhvillim për versionet në ueb dhe Android të aplikacionit, por do të jetë i disponueshëm për përdoruesit e iOS në një moment. Ajo që nuk dihet është se kur do të mund të përfshihej zyrtarisht ky opsion në aplikacion, por duke gjykuar nga njoftimet e mëparshme, mund të ndodhë pas disa javësh apo muajsh.

WhatsApp po sjell surpriza të reja për të gjithë abonentët e saj të cilat kanë pritur prej kohësh që aplikacioni të shfaqë një risi që do ta lejonte hapjen e shumë llogarive në një smartphone.

Sipas blogut WhatsApp, abonentët mund të kenë luksin të hapin dy llogari në një smartphone. Nuk do të duhet të dalin nga njëra për t’i hedhur një sy llogarisë tjetër. Përditësimi i WhatsApp tashmë ka filluar të shpërndahet dhe gradualisht do të arrijë të gjithë. Shkoni te WhatsApp, më pas te settings, klikoni në shigjetën pranë emrit tuaj dhe klikoni “Shto llogari”. Është më mirë të kaloni dhe të rregulloni privacy dhe notification settings në secilën llogari në mënyrë të përshtatshme, pasi mund të bëhet mjaft e rëndësishme.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Teknologjia

Më shumë nga Teknologjia

Lajmet e Fundit

Te Fundit