Turizëm, amerikanët: Ja 7 gjëra që duhet të dini për Shqipërinë

Amerikanët e shtetit të Kolumbias duket se po tërhiqen nga Shqipëria si destinacion turistik dhe kryesisht janë ata që janë të pasionuar pas aventurave. Dhe ja se çfarë shkruajnë mediat e distriktit të Kolumbias.

“Është një vend që i ofron turistëve të gjitha llojet e surprizave, argëtim dhe mikpritje. Nuk duhet të harroni që është një nga sekretet e fundit të ruajtura më mirë në Europë. Nëse jeni në kërkim të vendeve të reja dhe doni të bëheni një eksplorues modern atëherë duhet të vini Shqipërinë në krye të listës. E nëse mendoni që të rezervoni atëherë duhet të dini disa gjëra përpara”.

1. Ka më shumë shqiptarë jashtë sesa brenda teritorit

Janë rreth 3 miliobë shqiptarë që jetojnë në Shqipëri, por nëse jeni duke udhëtuar nëpër Ballkan të jeni të sigurt se do të takoni shumë shqiptarë.

2. Lexoni historinë

Përpara sesa të vizitoni në Shqipëri duhet të merrni në konsideratë faktin se është një vend që ka qenë tërësisht i izoluar nga pjesa tjetër e botës për rreth 50 vjet.

3.Lexoni përvojat e të tjerëve

Të qarkullosh në Shqipëri është e vështirë ndaj duhet të bëni kujdes dhe të lexoni përvojat e personave që kanë qenë më parë. Ka shumë pak linja hekurudhore dhe lëvizja shpesh është e vonuar. Transporti i autobuzëve është më cilësor, por nuk ka ndalesa të përcaktuara ndaj është më mirë të njiheni me to përpara nisjes.

4.Vozitja me makinë mund të jetë e vështirë

Përpara vitit 1991, numëroheshin vetëm 600 vetura dhe ato drejtoheshin nga qeveria. Njërëzit kanë aftësi të mira për të drejtuar mjetet, por është cilësua e rrugëve ajo që duhet t’ju shqetësojë.

5.Shqipëria ka prodhuar disa celebritete

Pa dyshim shqiptarja më e njohur është Nënë Tereza. Ndërkohë që mund të përmenden edhe artisë të tjerë, si: John Belushi dhe Jim Belushi.

6. Tirana një qytet i mrekullueshëm

Ju ndoshta mendoni se Tirana është gri, e trishtë, por do të habiteni kur të shikoni se ajo është plot ngjyra, miqësore dhe shumë më e lirë se kryeqytetet e tjera.

7. Pija e preferuar

Rakia është pija tradicionale e shqiptarëve, por ju lutem bëni kujdes pasi fortësia e saj ndryshon.

SHKARKO APP