Home Bota Mbretëria e B...

Mbretëria e Bashkuar ndalon përdorimin e celularëve në shkolla

30
0

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar do të ndalojë përdorimin e telefonave celularë në shkolla, duke përfshirë edhe gjatë pushimeve, sepse ata pengojnë mësimet.

Ministria e Arsimit thotë se 97 për qind e fëmijëve të moshës 12 vjeç e lart kanë celularë, dhe thekson cilësia e arsimit është më e mirë në shkollat ​​që kanë ndaluar përdorimin e celularëve.

Organizata e OKB-së për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) ka kërkuar gjithashtu ndalimin e celularëve në shkolla.

Sipas raporteve, 44 për qind e prindërve janë të shqetësuar për kohën që fëmijët e tyre kalojnë me celularë. 10 milionë pound do të investohen në rreth 700 shkolla, gjatë tre viteve të ardhshme për të zbatuar këtë ndalim.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit