Home Bota Në garë për p...

Në garë për presidente, një grua me identitet të fortë fetar

202
0

Aleanca Demokratike Boshnjake (BDS), si parti politike e boshnjakëve në Maqedoninë e Veriut, do të kandidojë në garën presidenciale me Mersiha Smailoviçin, një aktiviste për të drejtat e njeriut dhe të drejtat e grave. Kandidatura e saj u konfirmua në Shkup, në një konferencë për media, nga kryetari i BDS-së, Munir Kolashinac. “Për herë të parë në historinë e Maqedonisë, boshnjakët kanë emrin e tyre të pavarur për zgjedhjet presidenciale”, thotë Smailoviç.

Kush është Mersiha Smailoviç?

Mersiha Smailović është juriste dhe aktiviste civile, e cila është diplomuar në Universitetin e Shën Kirilit dhe Metodit në Fakultetin Juridik, ndërsa aktualisht po ndjek studimet master në të drejtën ndërkombëtare në të njëjtin universitet. Ajo është përfshirë në disa iniciativa për ndryshimin e ligjeve dhe rregulloreve në vend, transmeton Slobodenpecat.mk.

Ajo është aktiviste e organizatës amerikane “Vital Voices”, e themeluar nga Hillary Clinton, e cila synon edukimin dhe mbështetjen e grave në politikë. Mersiha ka lindur në Shkup, është e martuar dhe nënë e dy vajzave.

Ajo është pronare e kompanisë për shërbime financiare dhe juridike “NAHLA CONSULTING” ku aktualisht ka një angazhim të rregullt pune. Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale në Maqedoninë e Veriut do të mbahet më 24 prill, ndërsa raundi i dytë së bashku me zgjedhjet parlamentare do të mbahet më 8 maj.

Me këtë kandidaturë boshnjakët godasin fort në ambicie politike, duke i imponuar me figurën e një gruaje edhe me identitet të fortë fetar. Për shkak të kësaj, ajo mund të marrë shumë vota nga ajo pjesë e popullsisë shqiptare në Maqedoni që ka po të njëjtin identitet të fortë fetar.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit