Home Bota Shkencëtarët ...

Shkencëtarët zbulojnë antibiotikët e parë duke përdorur Inteligjencën Artificiale

329
0

Përdorimi i inteligjencës artificiale (AI) po provon të jetë një ndryshim i lojës kur bëhet fjalë për mjekësinë me teknologjinë që tani i ndihmon shkencëtarët të zhvillojnë antibiotikët e parë të rinj në 60 vjet.

Zbulimi i një përbërësi të ri që mund të vrasë një bakter rezistent ndaj ilaçeve që vret mijëra njerëz në mbarë botën çdo vit, mund të jetë një pikë kthese në luftën kundër rezistencës ndaj antibiotikëve.

Rezultatet u publikuan sot në Nature dhe janë bashkëautor nga një ekip prej 21 studiuesish.

Studiuesit u fokusuan në Staphylococcus aureus rezistent ndaj meticilinës (MRSA).

Infeksionet me MRSA mund të variojnë nga infeksione të lehta të lëkurës deri në kushte më të rënda dhe potencialisht kërcënuese për jetën, si pneumonia dhe infeksionet e qarkullimit të gjakut.

LAJMET KRYESORE

Të përzgjedhura

Më shumë nga Bota

Më shumë nga Bota

Lajmet e Fundit

Te Fundit