Bullgaria: Se heqim veton ndaj Maqedonisë së Veriut, por jemi pro Shqipërisë në BE

Bullgaria nuk ka në plan që të heqë veton për fillimin e negociatave ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe BE-së.

Por nga ana tjetër qeveria tranzitore e bullgarisë, tha se është e gatshme dhe do të japë mbështjen ndaj Shqipërisë në rrugën drejt BE.

Ky qëndrim u miratua sot nga kabineti qeveritar i kryeministrit të përkohshëm Stefan Janev, kjo para pjesëmarrjes në Këshillin Evropian më 14 dhjetor.

SHKARKO APP