Mali i Zi, Shqipëria, Kroacia e Bosnja pa drita. Ministri malazez e quan problem të natyrës dhe dështim rajonal

Ministri i Energjisë dhe Minierave në Malin e Zi, Sasha Mujoviç thotë se problemi i ndërprerjeve të energjisë elektrike është i natyrës dhe e quajti një dështim rajonal. “Vendet e rajonit janë pa energji elektrike, po flasim për Shqipërinë, Kroacinë dhe Bosnje-Hercegovinën”, thotë ai.

Ai shton se operatorët e sistemit të transmisionit janë të fokusuar maksimalisht, edhe pse për momentin nuk dihet ende se ku është faji. ”Ne po punojmë për normalizimin e situatës dhe rivendosjen e sistemit”, tha ai. Mendohet se kjo ka ndodhur për shkak të një ngarkese të madhe.

“Konsumimi është rritur ndjeshëm për shkak të temperaturës së lartë. Në një situatë me temperatura të larta ndodh që ftohja e ajrit të jetë më e dobët, dhe temperaturat e larta bëjnë që linja të bjerë”, ka theksuar Mujoviç, duke shtuar se po punohet për të riparuar defektin por nuk dha një kohë të caktuar se kur do të rikthehet normalisht energjia.

SHKARKO APP