Varianti indian i COVID-19 mbërrin në Maqedoninë e Veriut, Ministri i Shëndetësisë kërkon zgjatjen e masave kufizuese

Maqedonia e Veriut ka shënuar rastin e parë me variantin indian të COVID-19. Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe deklaroi se pacienti ku u zbulua varianti indian ishte kthyer nga Iraku.

Ai ishte shtruar në spital për 10 ditë dhe më pas kur u kthye në Maqedoninë e Veriut u dërgua me urgjencë në spital privat.

Filipçe do të kërkojë zgjatjen e masave aktuale kufizuese deri në 15 qershor në gjithë vendin. Ai thekson se nuk ka premisa që të shtohen rastet dhe shtrimet në spital.

SHKARKO APP