Sporti është biznes, ne e duam akoma luftë…

 

Nga Artan Fuga

E politizuam, e kthyem në çështje kombëtare, e transformuam në problem mbarëkombëtar, e shoqëruam me masa policore sikur do bëhej regjistrimi i popullsisë në kohën e monizmit,

e trajtuam si çështje diplomatike,

i dhamë simbolikën e suksesit të zhvillimeve të vendit tonë, ekonomike, sociale dhe kulturore,

i shtymë nja pesë muaj nga jeta me pritshmërinë e kësaj dite plot ankth,

u tensionuan me plisa, me ballista, me partizanë, me legalista,

heroi mbaroi në qeli, i kapur me armë,

një bebe i vetëm i pakulturuar ndër ne që qëlloi me llastiqe si Coli te një film me guerrilsa italianët, e shoqëruam me nota protestash, ku ambasadori ynë nuk pranon të marri notën a thua se nuk ka rolin edhe të postjerit,

andej nga veriu anash këmbëve të urës tensione mes nesh dhe atyre,  luftë për kontroll biletash, trajnerit i dhamë edhe titullin doktor në socio-llo-llo-gji, dhe ku u derdh alkooli me shishe, sipas fotografive, në mjedise shkolle, e paparë, e padëgjuar,

bllokuam qarkullimin rrugor, tunelet, sollëm nëndetëset nga Limanpashai në Elbasan nga qafë Krraba…, dhe në fund u rrahëm me dy gola pas ndeshjes!

Normale fare.

Dhe krenohemi vetëm se policët e shkretë e zemërmirë e bënë si duhet punën e tyre???

E gjitha kjo për një ndeshje basketbolli a tenisi midis ca çunash që luajnë futboll andej nga Europa dhe i dinë mirë llogaritë e tyre me njeri tjetrin…

Sporti është gjithandej biznes e ne e duam akoma luftë…

Ore, mos jam në ëndërr unë, apo çfarë ???

SHKARKO APP