Qershori “përvëlues”, mjekët: Kujdes nga goditjet e të nxehtit

I nxehti i pazakontë për qershorin që përfshiu vendin tonë dërgoi drejt spitalit shumë persona. Në urgjencën e Qendrës Spitalore “Nënë Tereza” në Tiranë mjekët tregojnë se çdo ditë u kanë kërkuar ndihmë rreth 120 pacientë. Zemra, luhatjet e vlerave të tensionit të gjakut dhe goditjet nga dielli ishin ankesat më të shpeshta të tyre.

Këshillat e mjekëve shkojnë kryesisht për të moshuarit dhe të sëmurët kronikë. “Duke qenë që bëjnë vlera të ulura të tensionit të bëjnë kontrolle periodike tek mjeku. Duhet përgjysmuar doza e medikamenteve, por kjo vetëm më konsultë. Zakonisht është mosha e tretë, janë pacientët kronikë që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare, renale kronike, ata që bëjnë problematika të tilla, dhe këto i drejtohen kryesisht urgjencës.”

Shmangia e ekspozimit në diell gjatë mesditës ku dhe rrezatimi është më i lartë dhe konsumi i sa më shumë lëngjeve për të qendruar të hidratuar në ditët e nxehta është sugjerimi që vjen nga mjekët të cilët thonë se temperaturat e larta po bëhen shkak për shumë probleme shëndetësore.

SHKARKO APP