Blinken 8 orë në Tiranë, Ambasada e SHBA-së: Pohoi se Shqipëria është kryesore në përballimin e sfidave

Vizita historike e sekretarit Amerikan të Shtetit, Antony Blinken në Tiranë, është zbardhur edhe nga ambasada e SHBA-së në vendin tonë. Sipas postimit, thuhet se Blinken pohoi se Shqipëria është kryesore në përballimin e sfidave që mund të përballemi. ”Sekretari Blinken pohoi se Shqipëria është kryesore në përballimin e kaq shumë prej sfidave me të cilat përballemi dhe se ne mund t’i përballojmë në mënyrë më efektive së bashku”,-shkruhet në postimin e amabsadës së SHBA-së në Facebook.

Postimi i plotë

Sekretari i Shtetit i SHBA Antony Blinken u takua me Presidentin e Shqipërisë Bajram Begaj, Kryeministrin Edi Rama dhe anëtarë të qeverisë gjatë vizitës së tij historike në Shqipëri dje. Sekretari Blinken pohoi se Shqipëria është kryesore në përballimin e kaq shumë prej sfidave me të cilat përballemi dhe se ne mund t’i përballojmë në mënyrë më efektive së bashku.

Sekretari falënderoi Shqipërinë për mikpritjen e saj ndaj afganëve, mbështetjen e saj për Ukrainën në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dhe për mbështetjen e saj për Ukrainën kundër pushtimit të tmerrshëm dhe të paprovokuar të Rusisë. Ai vuri në dukje se lidhjet e biznesit vazhdojnë të rriten dhe diskutoi nevojën për të vazhduar forcimin e reformës së pavarur në drejtësi si pjesë thelbësore e nxitjes së rritjes ekonomike dhe përpjekjeve për pranimin në BE.

Në përfundim të udhëtimit, Sekretari dhe Ministri i Jashtëm Igli Hasani nënshkruan dy marrëveshje bashkëpunimi, për kornizën kundër manipulimit të informacionit të shtetit të huaj dhe për programin e shkëmbimit akademik Fulbright.

SHKARKO APP