Bllokim hundësh dhe fyti, kollë dhe probleme me zorrët, ja simptomat e variantit të covid, Kraken

Në Shtetet e Bashkuara tashmë është bërë varianti mbizotërues dhe përgjegjës për rreth 41% të të gjitha infeksioneve. Tani Kraken ka filluar të trembë edhe në Itali edhe pse, sipas sondazhit të fundit nga Istituto Superiore di Sanità dominon ende Omicron 5.

Por cilat janë simptomat e variantit të ri të zbuluar tashmë në mbi 30 vende, duke zbritur nga Hippogryph, i cili nga ana tjetër rrjedh nga Gryphon, nota rekombinante e Centaurus? Ftohtë dhe rrjedhje hundësh, dhimbje të fytit, kollë dhe, në disa raste, edhe ethe, të vjella dhe diarre.

Massimo Ciccozzi, epidemiolog i Kampusit Biomjekësor në Romë foli gjithashtu për variantin e ri Covid. “Për rastet e reja nga Kina rrezikojmë deri në atë masë sa nuk kemi të dhëna të ofruara nga ai vend – tha Ciccozzi duke folur në “Dritti al punto” të transmetuar në TV Cusano Italia – Është e drejtë të fshihen kinezët që vijnë në Evropë dhe në Itali. Nëse vazhdojmë të qarkullojmë virusin, mund të ketë një variant të ri përveç Omicron, por për momentin është e vështirë. Kushdo që është vaksinuar është absolutisht i mbrojtur nga të gjitha variantet, nuk mund të flasim për imunoevasion nëse nuk është vërtetuar. Është thjesht fantazi”.

A ka rrezik për një variant të ri Kraken? “Ne po bëjmë analiza të mëtejshme, por derisa të vërtetohet nuk mund të themi asgjë – shtoi epidemiologu – Varianti mund të dalë por nuk është problem vetëm i Kinës por i të gjitha vendeve ku vaksinat janë të ulëta si India dhe Afrika. Vaksinat kanë bërë përparim, jo ??mbrapa. Virusi na infekton por nuk na vret. Ndoshta do të jetojmë së bashku për 100 vjet.”

SHKARKO APP