Çfarë do zgjedhin maturantët? Profesionet më të paguara janë financierë, IT dhe inxhinierë ndërtimi

Financierë, specialistë IT, zhvillues programesh, inxhinierë ndërtimi, janë ndër profesionet më të kërkuara sot për sot në tregun shqiptar të punës, e njëherazi edhe më të mirë-paguarat.

Pagat nisin nga 110 mijë lekë për të vijuar në mesatarisht në 134 mijë lekë në muaj. Bazuar në këtë logjikë, Dorina ka bërë edhe zgjedhjen për studimet universitare.

Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, punonjësit e bankave dhe ata të kompanive të sigurimit patën pagën mesatare më të lartë në harkun e muajve janar-mars me gati 134 mijë lekë, ndjekur nga të kualifikuarit në teknologji-informacioni me 110 mijë e 364 lekë.

Por pagat e larta nuk arrihet fill pas daljes nga auditorët e universitare. Në këtë drejtim, ekspertë të tregut të punës kanë këshillë.

Të dhënat nga INSTAT tregojnë ndërkohë se profesionet më pak të paguara janë ato të punonjësve në sektorin e shërbimeve, bujqit e zejtarët.

SHKARKO APP