Detajet e reja/ Mediat serbe: Elezoviç është larguar me dokumente fallco nga Shqipëria drejt SHBA, mund të jetë ndihmuar nga organizata kriminale

Pasi mësoi se anëtarët e një grupi kriminal të dyshuar për kontrabandë rreth dy tonë e gjysmë marihuanë e shënuan atë si një nga lidhjet më të rëndësishme në trafikun e drogës nga Shqipëria në Evropë, ish-shefi i Departamentit të Sigurisë së Ulqinit, Rudolf Elezovic, u arratis në një vend fqinj. Dokumentet e rreme shkuan në një vend të tretë, ka shumë të ngjarë në Shtetet e Bashkuara, shkruan Dnevne Novine.

Sipas Dnevni Novini, kalimi i Elezoviç në Shqipëri nuk u shënua në asnjë nga pikat kufitare, pasi dokumentet e tij mbetën në shtëpi, që do të thotë se ai përdori disa nga kalimet e paligjshme që zakonisht përdoren për kontrabandë. Zhdukja e tij u raportua një javë më parë, kur policia njoftoi kërkimin e tij si një person i zhdukur.

Sipas burimeve të Dnevni novini, ai kërkoi ndihmë nga anëtarët e organizatës kriminale që janë në Shqipëri dhe që sigurisht i siguruan atij dokumente të rreme me të cilat ai mund të vazhdonte arratisjen e tij.

Sipas informacionit jozyrtar nga policia, Elezoviç dyshohet se ishte përmendur nga të dyshuarit e arrestuar në operacionin “Kurthi” si një person i cili u dha atyre informacion në lidhje me lëvizjen e policisë. Pas atyre deklaratave, hetuesit filluan të kontrollonin nëse këto pretendime ishin të vërteta, megjithatë, Elezović i parandaloi ato dhe u zhduk pasi mori një raport se ai ishte zbuluar.

SHKARKO APP