Nga sot anglezët çlirohen nga kufizimet, nuk do t’u kërkohen as maskat, as pasaporta e vaksinimit

Duke filluar nga sot Anglia ka hequr të gjitha masat ndaj COVID-19. Qytetarëve nuk do t’u kërkohen maskat dhe pasaportat e vaksinave për të hyrë në ambiente të mbyllura.

Njerëzve do t’u kërkohet maska vetëm në disa raste të veçanta.

Pasaportat e COVID-it nuk do të përdoren më për të hyrë në klubet e natës, stadiume e ngjarje të mëdha.

Ndryshimet janë pjesë e vendimit të Qeverisë për të hequr masat dhe vjen pasi numri i rasteve me COVID-19 ka rënë ndjeshëm në dy javët e fundit edhe pse në shifra të larta, rastet kanë pësuar ulje javëve të fundit.

Masat e reja ishin vendosur më 8 dhjetor.

 

SHKARKO APP