Ja cili është kursi i këmbimit të valutave të huaja me lekun, sot 10 qershor 2024?

Sot, më 10 qershor 2024, dollari amerikan blihet me 92.1 lekë dhe shitet me 93.1 lekë.

Euro blihet me 100 lekë dhe shitet 100.6 lekë.

Franga zvicerane këmbehet në blerje me 102.5 lekë, ndërsa në shitje me 103.6 lekë.

Paundi britanik blihet me 117.2 lekë dhe shitet me 118.1 lekë.

Dollari kanadez sot në blerje këmbehet me 67 lekë, ndërsa në shitje me 68.3 lekë.

Më poshtë, po sjellim të dhënat e këmbimin valutor, për të gjitha monedhat e huaja:

Cili do të jetë trendi i ndrysjhimeve të kursit të këmbimit të lekut me valutat e huaja?

Trendi i kursit të këmbimit të lekut ndaj valutave të huaja ka pasur disa ndryshime gjatë vitit 2023. Këtu janë disa të dhëna relevante:

Forcimi i Lekut: Kursi mesatar i këmbimit të lekut kundrejt euros në vitin 2023 ishte në nivelin 108.7 lek/euro, krahasuar me mesataren prej 119.0 lek/euro gjatë vitit 2022. Ky forcim vjetor i lekut është rreth 8.7%.

Rënia e Euros: Në fillim të vitit 2024, kursi i këmbimit të euros me lekun ka prekur nivelin më të ulët të vitit, duke u këmbyer me 102.26 lekë. Kjo është një rënie e ndjeshme krahasuar me periudhën e fundit.

Inflacioni dhe Politika Monetare: Inflacioni ka qenë nën kontroll, ndërsa Banka e Shqipërisë ka ndërmarë masa për të stabilizuar ekonominë. Për shembull, norma bazë e interesit është rritur nga 2.25% në 2.75% për të kontrolluar inflacionin.

Kujtoj që kursi i këmbimit ndryshon vazhdimisht në bazë të faktorëve ekonomikë dhe tregtarë. Për informacion më të saktë dhe të freskët, rekomandoj të ndiqni burimet zyrtare të Bankës së Shqipërisë

SHKARKO APP